Sigfox Nederland is de exclusieve Sigfox-netwerkaanbieder in Nederland. Via dit netwerk kunnen IoT-apparaten met laag stroomverbruik over grote afstand communiceren. Het Sigfox-netwerk in Nederland biedt dekking voor 95% van de bevolking en 98% van het land. Behalve aan het Sigfox-netwerk werken we ook actief met ervaren partners aan voor Sigfox geschikte IoT-apparaten. Sigfox Nederland is onderdeel van Citymesh.

De Sigfox-technologie

Sigfox heeft het eerste wereldwijde 0G-netwerk ontwikkeld om biljoenen aan data delende objecten te kunnen volgen, zonder dat er een netwerkverbinding hoeft te worden opgezet of onderhouden.

Sigfox levert een softwarematige communicatieoplossing waarbij de complexiteit van netwerken en computing in de cloud wordt beheerd in plaats van op de apparaten zelf. Dit zorgt voor een drastische afname in het energieverbruik en de kosten van verbonden apparaten.

Bezoek de pagina over de Sigfox-technologie voor een uitgebreid inzicht in de technologie en het netwerk van Sigfox. Van ontwerpkeuzes en lichtgewicht protocollen tot aan beveiliging. Er zijn talloze onderwerpen.

Sigfox Build

Wil je je eigen IoT-apparaat ontwikkelen en laten certificeren voor gebruik met Sigfox? Ontdek hier hoe je aan de slag kunt.